html derslerimizin 3. haftasından merhabalar değerli okurlarım; bugün sizinle html üzerinde olmazsa olmazımız body kavramını ele alacağız.
bildiyiniz gibi 2. haftamızda hed, title ve html döngümüzü başlatmış, küçük kod satırları yazarak merhaba demiştik html'ye; bugün daha kapsamını inceleyerekweb sitemizin vicudunu işleyen body bölümünü göreceyiz.
body tam olarak nedir?
1 ev; 2. haftada'da söyledim; çimentoyla, kumla, tuğlayla sade olmaz. taş gerek, su gerek, işlenmesi için demir gerek. html üzerinde'de betona, vicuda kurulur sitemiz, işte body budur, sitemizin vicudu, temeli, bütün link, form, başlık, grafik ve paragraf gibi tüm elemanların buluştuğu alana biz body adını veriyoruz.
örneklenebilinirmi?
elbette; ilk önce <html><head><title>hoşgeldiniz</title></head>
dedik, neyaptık html başladı döngüsünü ifade ettik kod bölümüne, bu aşamadan sonra şimdi body komutunu başlatıyorum:
<body>bu bir deneme sayfasıdır.</body>
görüldüğü üzere ilk önce < işaretimizle body dedik; > işaretini koyduk ve bubir denemedir diyerek </body> dedik ve böylelikle vicudumuza paragrafı, yani metnimizi yazmış olduk.
kısaca: 2 body arasına yazılan tüm elemanlar web sayfasının vicuduna yazılmıştır ve sistemsel olarak web sayfasını görüntülemek için tüm elemanlar istisnalar hariç vicuda eklenmelidir.
son olarak </html> diyerek döngüyü tamamlıyoruz.
özetlemek gerekirse konuyu: body kavramı html'nin büyük temellerini etkiler ve oluşturur; bütün html ve extra altyapı dilleri mutlak suretle body kavramının içerisine yazılarak aktif edilir, ve kullanıcıya gösterilir.
böylelikle 3. haftamızı tamamlamış olduk, çokça pratik yaptığınız, iyi geçen 1 haftanız olması dileyiyle esenlikler dilerim.