Programlama Dilleri
Programlama dilleri, bilgisayarlara talimat vermenin bir yoludur. Bu kategoride, programlama dillerinin temellerini, farklı programlama dillerinin özelliklerini ve kullanım alanlarını anlatacağım.
Php: Ücretsiz Web Sayfamızı Geliştirelim
1995 yılında faliyetine başlayan, ve ilk kapsamda kişisel sayfalarda home page olarak kullanılsada gelişen ve yenilenen evriminin ardından tüm dünyaya yayılan php programlama dilini tanıyoruz sizinle bugün.
DevamıC# Programlama Dili: Masa Üstü Uygulamaların Gücü
değerli okurlarım ve sevgili dostlarım; bugün sizinle programlama dillerinde .net platformu için geliştirilen ve microsoft tarafından gelişimi sağlanan, 2000 yılında piyasaya sürülen c# programlama dilini işliyoruz.
DevamıKotlin: Nesne Yönelimli Dünyanın Yeni Yıldızı
2011 yılında geliştirilmeye başlanan; ve google tarafından 2017 yılında android alanında 1. dil olarak faliyetine devam eden kotlin programlama dilini sizinle birlikte keşfediyoruz.
DevamıAsp: Windows'un Zengin Dili
tarih; 1997; microsoft tarafından web sayfaları, oyunlar, mobil uygulamalar başta olmak üzere geniş yelpazede başta hazırlanmasada deyişen ve yenilenen teknolojiyle sürdürülebilir bir dil geliştirilmeye başlandı.
DevamıJava Script: Web Sayfalarında Yeni Dönem
1995 yılında faliyetine başlayan; ve günümüzün popüler programlama dili haline gelen Java Script'i inceliyoruz sizinle bugün programlama dilleri bölümünde.
DevamıVeri Biliminin Güçlü Dili, R Programlama Dili
veri kaybı; hiçbirimizin istemeyeceyi alanlardan birtanesidir. iyi bir istatistik sağlamak, verileri net ve doğru alanlarda tutarlı olarak bulmaksa bilgisayarın temel işlevlerindendir. 1995 yılında faliyetine başlayan r programlama dilini aktarıyorum bugün size.
DevamıJava: Tek Kodla Her Cihazda Uygulama
Java: yıllardır popülerliyini koruyan ve gelişmesini sürdüren uygulama dillerimizden birtanesidir. web uygulamaları, mobil uygulamaları, masa üstü uygulamaları başta olmak üzere pek çok alanda kullanımı devam eden java; gelişimini son hızla sürdürüyor.
DevamıCss, Html'nin Kardeşi
animasyonlar, medya sorgulamaları, görsel grafikler, sitenizin veya masa üstü uygulamanızın ana görselleri... düşünüp taşındığımızda css sadece web tasarımda değil, tüm alanlarda kullanılabilirliyini hepbirlikte inceliyoruz sizinle bugün.
DevamıKodlama Dünyasına Adım Atarken Bir Klasik, Pascal
kodlama dünyası ucu bucağı bilinmeyen bir yol; bazen sıkılır bırakırsın, bazen yürür engelleri aşar doğruyu bulursun. eğitim ve işletim sistemleri alanında kullanılan pascal'ı inceliyoruz bugün.
DevamıLisp, Yapay Zekanın Gizli Dili
bugün sizinleprogramlama dillerinin en köklü programlamalarından yapay zeka teorisinin olmazsa olmazlarından lisp'i inceliyoruz.
DevamıHtml Tarihi, Web'in Temel Taşı
bugün; yıllardır kullandığımız web tasarımcıların ana dili html'nin tarihini işliyoruz.
DevamıFortra'nın Ardından Yükselen Yıldız, C Programlama Dili
bugün; programlama dillerinde 1972'de geliştirilen ve halen kullanımda olan C programlama dilinin tarihini işliyoruz, keşfedip, gerekli araçlarını birlikte öğreniyoruz.
DevamıFortran, Bilimsel Ve Mühendislik Hesaplamalarının Dili
tarihi günümüze dayanan, bilim ve mühendislikte yaygın olarak kullanılan ve tüm alanlarda esnek kullanım sağlayan Fortran konumuz bugün... hayal edip başarmak dileyiyle...
DevamıPlankalkül, Bilgisayarıngizli Dili
programlama tarihinin en eski dili'dir plan kalkül; kullanışı karmaşık, öğrenimi zor, bir okadarda bilgisayar tarihi için önemli dillerden birtanesi... bugün; plankalkülü keşfediyoruz sizlerle beraber.
DevamıMakine Dili, Bize Sayıları Hatırlattı
1 2 kelimeden oluşan komutlar, sırayla belirtmemiz gereken teoriler, daha neler neler makine dilini tanıyoruz sizinle bugün...
DevamıProgramlama Dilleri, Tarihiyle Büyüdü
tarihler 1940'lı yıllar; yüksek voltajda bilgisayarlar, alanı yüksek ve az bulunan bilgisayar mühendisleri... sizinle bu makalemde programlama dillerinin tarihçesini 3 ana başlıkta inceliyorum.
DevamıEğitimler
- Html Dersleri 11, Formlar 4. Bölüm
- Html Dersleri 17, Formlar 10. Bölüm
- Erişilebilir Radyo Eğitimleri 5. Hafta, Teknik Terimlere Hakimiyet
- Erişilebilir Radyo Eğitimleri 4. Hafta, Radyomuzda Görsel Öğelerin Doğru Kullanımı
- Erişilebilir Radyo Eğitimleri 1. Hafta, Müfredat Ve Temel Konular
- Html Dersleri 18, Formlar 11. Bölüm